На 24 март ще спре интернетът за около 8 часа по целия свят!

0
За първи път от 20 години ще обновяват всичките сървъри, поддържащи интернет
За първи път от 20 години ще обновяват всичките сървъри, поддържащи интернет

Интернет временно ще спре за 8 часа на 24 март тази година, причината е, че Интернета по целият свят се поддържа от 13 DNS сървъра, тези 13 DNS root сървъра представляват основата на световната мрежа, информира Zajenata.bg.

Сървърите така са направени, че при авария с единият от тях, единият от другите да му заема временно работата, но аварии се допускат изключително рядко.На няколко пъти имаше опит за атаки срещу сървърите като най-големият хакерски удар беше преди 4 години, когато хакери от хакерската група Анонимните успя да пробие в 11 от 13-те DNS сървъра. Сървърите на DNS може да са само 13, но са пръснати в различни точки на света и представляват разклонения от множество сървъри с общ IP адрес. Системата се подсигурява от 259 сървъра с различни провайдъри, които прави хакерските атаки практически невъзможни.

Тази година на 24 за първи път от повече от 20 години ще има обновления и промени във всичките 259 сървъра, които поддържат 13-те DNS сървъра и временно интернета по целият свят ще спре за около 6-8 часа, алармират американски експерти по информационна сигурност.

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари