На 20 юни стартира карнавала в Русе!

1
Карнавал Русе - 2014
Карнавал Русе - 2014

Днес, в Заседателна зала на Община Русе зам.-кметът Иван Григоров се срещна с доброволци, които са в нашия град по проект на европейска доброволческа служба. За първи път се осъществява такъв мащабен проект с 19 доброволци от Канарските острови, Испания, Полша, Гърция, Румъния и Белгия, стана ясно на срещата.  

Г-н Григоров ги посрещна и приветства с добре дошли в Русе. Той им препоръча да посетят Фестивала на пясъчните склуптури, Историческия музей, Екомузея, къщата-музей на Баба Тонка и др.

Доброволците са в Русе от 1 юни и ще останат до 30 юни 2015 г. като ще участват в карнавала на 20 юни с атрактивни костюми от техните страни. Те споделиха как се провежда карнавала в техните държави. На Тенерифе карнавалът се провежда в рамките на 2 седмици като започва на един остров и завършва на друг. Избира се кралица на карнавала и целта е да се иронизират различни ситуации. В Гърция пък има карнавал в северната и в южната част, неговата продължителност е 2 седмици като всички участват и се изнасят представления на открито.

Накрая зам.-кметът сподели, че иска русенският карнавал да достигне още по-високо ниво, пожела успех и само хубави емоции на младежите по време на престоя им в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари