На 20-годишно момче му пораснаха гърди от анаболи

0
На 20-годишно момче му пораснаха гърди от анаболи

Опасни анаболи от Индия и Пакистан са плъзнали в квартални софийски фитнес клубове. 20-годишно момче е развило гърди като на зряла жена само за 4 седмици употреба на опасните стероиди, отнемащи тестостерона от тялото.

След първите 7 дни младежът започнал да усеща силен сърбеж по зърната на гърдите си и само след още 72 часа разпознал, че растат. Подуването първоначално отдал на усилените тренировки в залата и стягането на гръдната мускулатура, но процесът с анаболите бил необратим и така се озовал с напращяла гръд като след пластична операция за смяна на пола. Никой в клуба не го посъветвал да си набавя изкуствено липсващия тестостерон.

По правило най-запалените по анаболите се инжектират седмици наред с мъжкия хормон. В кварталната зала само му дали съвет да не взима повече от препоръчителната доза анаболи. Освен това му предложили още един „медикамент" за чудотворно трупане на мускули със съмнителен произход от Китай, без листовка на български език и вероятно закупен в индустриални количества през интернет магазините. Те пък не подлежат на контрол, напомнят вещи във фитнес извращенията.

Сред най-абсурдните съставки, които родните маниаци пият, се оказа и лекарство против рак на гърдата. То се пие по схема 1 път на ден, но анаболните безумци взимат до 4 таблетки, разкриха запознати. Някои от тях били склонни да пренебрегнат съветите на лекарите и да преглътнат срамния растеж на гърди, само и само да се сдобият с по-голяма мускулна маса. Продължителният прием на стероидите обаче може да доведе до тежки увреждания на хормоните и репродуктивните функции на мъжа, предупреждават лекарите.

Медиците сравняват ефекта от анаболните прахчета, сиропи и таблетки с този от храненето с пилешко месо, натъпкано с хормони. Само преди няколко месеца на 6-годишно дете у нас започнаха да растат гърди заради консумация на опасните бройлери. Нивата на женския хормон естрадиол се бяха покачили 10 пъти над нормата при малката Борислава.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари