На 12 милиарда евро се равнява годишният стокообмен между България и Германия

1

Президентът Румен Радев се срещна с посланика на Германия Ирене Планк

Перспективите за последващо развитие на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Федерална република Германия, обсъди държавният глава Румен Радев на среща в президентската институция с посланик Ирене Планк. България цени високо партньорството с германския бизнес у нас, който допринася за модернизацията на българската икономика и трансфера на технологии към страната ни, подчерта Румен Радев. Президентът изрази готовност за среща с водещи компании от Германия за стимулиране на интереса на германския бизнес към България и увеличаване на двустранния стокообмен, който се равнява на 12 милиарда евро годишно, съобщават от пресслужбата на Президенството.

По време на срещата бяха разменени мнения за стратегическата автономия на Европа в контекста на променената среда за сигурност, вследствие на войната в Украйна, последиците от енергийната криза, нелегалната миграция, както и процеса на европейска интеграция за страните от Западните Балкани, за което ключово значение има изпълнението на Копенхагенските критерии за членство в ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари