На 1 март своя патронен празник ще отбележи СУ „Христо Ботев“

4
Финал на празничната програма ще бъде концертът в Доходното здание
Финал на празничната програма ще бъде концертът в Доходното здание Снимка: Dunavmost

Финал на празничната програма ще бъде концертът в Доходното здание

Тази година най-старото русенско училище отбелязва 186 години от създаването си и 140 години гимназиално образование. По този повод на 1 март в Доходното здание ще се проведе грандиозен концерт.

Публиката ще види модерно шоу с професионално подготвени ученици, висококачествен мапинг със заряд да “взриви” сцената, съобщават от гимназията.

Богатата празнична програма е започнала още от 10 февруари, когато са се провели Ботевски математически празници и състезания.

На 26-и февруари във фоайето изложба е красила с материали от природни науки, подготвени от ученици от 5 -7 клас, на тема „Уча и творя“.

На 28-и февруари поетично-музикален рецитал е посветен на Христо Ботев – ученици от началния етап показват рецитаторските си умения пред бюста на поета.

Историческа конференция на тема „140 години гимназиално образование в Русе – мост между поколенията“ е предвидена за 28-и февруари в аулата на училището, а на 29-и февруари второкласници ще се състезават в „Буквоплет“.

Паралелно текат и два конкурса-за фотография, където ученици представят авторските си снимки на тема „Русе през очите на гордия ботевец“, както и литературен конкурс за есе, писмо, разказ или стихотворение по темите: „Писмо до Ботев“, „Жив е Ботев“, „Всяко знание е щит и копие“.

Наградените снимки от фотографския конкурс ще бъдат включени във виртуална изложба, а победителите от литературния конкурс ще станат ясни на тържествения съвет, който ще се проведе на 1 март.

Ефектен финал на празничната програма ще бъде концертът в Голямата зала на Доходното здание с начален час 17:30 часа, в който участие ще вземат възпитаници на училището, а многобройните гости ще имат възможността да се насладят на бляскавите им таланти.

Празничната програма е реализирана с помощта на отдаденото на учениците и техните учители Училищно настоятелство. Концертът е подкрепен от Община Русе и Русенски университет,,Ангел Кънчев''.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари