Мюсюлманите честват Рамазан Байрам

0
Поднасят се сладки храни
Поднасят се сладки храни

Поднасят се сладки храни

Мюсюлманите честват Рамазан Байрам.

На разсъмване в джамиите по света се чества празникът, предава БНТ. След колективната молитва на мъжете по джамиите семейството се събира около празнична трапеза, включваща разнообразни ястия и сладкиши, символизиращи края на Рамазана.

Този празник също се отбелязва със семейни посещения и получаването на подаръци или пари от децата. По малките целуват ръка на по възрастните си и желаят прошка от тях.

Рамазан байрам и Курбан байрам са двата най-големи празника в исляма. Рамазан байрам идва след месеца на големите пости - оруч. Популярно се нарича Шекер байрам, понеже се поднасят сладки храни - бонбони, локум, баклави, кадаиф, шербет и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари