МВР установи 43-ма водачи, шофирали след употреба на алкохол

1
При пътни произшествия в България през изминалото денонощие един човек е загинал, а шестима са ранени
При пътни произшествия в България през изминалото денонощие един човек е загинал, а шестима са ранени Снимка: Dunavmost / Архив

При пътни произшествия в България през изминалото денонощие един човек е загинал, а шестима са ранени

В рамките на изминалия ден са установени общо 43-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 26 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Това съобщиха от МВР, цитирайки междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 099 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 411 водачи и пътници. Съставени са 1952 фиша и 559 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и / или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства (МПС) от неправоспособни шофьори, предаде БТА.

От обобщените данни по метода „линеен контрол" са проверени 2725 МПС и 3065 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 515 фиша и 134 акта. Установени са шестима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и двама – с над 1,2 промила. Двама са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16:00 часа, уточняват от МВР.

По-рано днес от ведомството съобщиха, че при пътни произшествия в България през изминалото денонощие един човек е загинал, а шестима са ранени. На територията на страната са станали шест катастрофи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари