МВР спипа трима русенци с наркотици

1
Единият отглеждал канабис в жилището в квартал "Дружба"
Единият отглеждал канабис в жилището в квартал "Дружба" Снимка: Архив

Трима са установени от полицията за притежание на наркотици.

На 17 октомври в Първо-РУ е бил получен сигнал, че мъж от Русе държи наркотични вещества в жилището си.

Веднага са били предприети действия за изясняване на сигнала и при проверка на адреса, обитаван от 32-годишния русенец, информацията се е потвърдила. Мъжът е предал на полицаите полиетиленов плик, съдържащ суха тревна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. По случая се води преписка с оглед престъпление, работата по него продължава.

Другите два случая също са били документирани от служителите на Първо РУ. При проверка на адрес в жк "Дружба" в Русе, обитаван от 36-годишен мъж, служителите на реда са установили отглеждано конопено растение, плик със суха тревна маса, електронна везна и гриндер.  Полеви наркотест на тревата е реагирал на канабис. По случая се води преписка с оглед данни за престъпление.

Другият случай е от вчера. В хода на операция по противодействие на конвенционалната престъпност, на кръстовището между ул. Муткурова и ул. Петко Д. Петков в Русе, полицаи са извършили проверка на 22-годишен мъж от Русе. Той предал на служителите метална кутия, съдържаща зелена тревна маса. Направеният полеви наркотест на тревата е дал положителна реакция за марихуана. По случая е започнато разследване, като е образувано досъдебно производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари