МВР създава спецзвено за престъпления против природата

1
В специалната "зоополиция" ще влизат експерти от различни звена на МВР, занимаващи се с престъпления срещу животни и срещу околната среда
В специалната "зоополиция" ще влизат експерти от различни звена на МВР, занимаващи се с престъпления срещу животни и срещу околната среда Снимка: Depositphotos

В специалната "зоополиция" ще влизат експерти от различни звена на МВР, занимаващи се с престъпления срещу животни и срещу околната среда

Със заповед на министъра на вътрешните работи е създадена работна група, чиято задача е до два месеца да анализира необходимостта и възможностите за създаването на специализирано звено за престъпления против природата. Тя е издадена по предложение на депутатите от "Продължаваме промяната" в комисията по околната среда и водите Мирослава Петрова и Цветелина Симеонова-Заркин.

В създадената от министър Рашков комисия влизат експерти от различни звена на МВР, които се занимават с престъпления срещу животни (домашни, диви и защитени) и срещу околната среда, експерти на министерствата на околната среда и водите и на земеделието, представители на прокуратурата, неправителствения сектор, както и двамата народни представители от комисията по околната среда и водите. Днес в ГДНП се състоя първото заседание на групата.

Една от основните задачи на експертите е разработването на единен протокол за действие при установяване на посегателство, нарушение и/или престъпление против природата, както и структурирането на координационен съвет, който да осъществи навременна и ефективна подкрепа както на институционално, така и на оперативно ниво.

Друг основен ангажимент на работната група е създаване на условия за подобряване на информационния обмен между институциите, както и единен специализиран канал за подаване на сигнали за нарушения и/или престъпления срещу дивата природа и животните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Бранимир
    Чакай малко, нали още преди няколко години уж създадоха такава "зоо полоция"? Сега пак претопляне новините май а? Новината от 2018 година. Имаше и снимки и в сайта на МВР на са ги изтрили. https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zoopoliciia-nad-430-uniformeni-u-nas-veche-shte-se-zanimavat-s-incidenti-s-zhivotni-2075623
  • 4
    1
    Бактън от кучета!
    Айде, създавайте я тая "Зоополиция", че да пусна жалба срещу комшиите, дето имат две кучета на горния етаж, пикаят и серат на терасата им в общата водосточна тръба, обаче се вмирисаха нашите жилища по етажите. Особено сега в летните жеги е кучешка воня, която се просмуква в стаите ни - не се търпи и нищо не можеш да направиш!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари