МВР разкри участник в измама за 1 милион лева

0
Потърпевшите разбирали, че са жертва на измама след около един месец
Потърпевшите разбирали, че са жертва на измама след около един месец

Потърпевшите разбирали, че са жертва на измама след около един месец

29-годишен мъж е задържан до 72 часа и привлечен като обвиняем за измама. Той е подведен в заблуда осем души, като им е обещавал да им помогне да изплатят кредитите им, ако му предоставят парите си.

Разследване на служители от отдел „Икономическа полиция“ в СДВР довело до разплитане на измамата. Оперативната работа започнала по сигнал от мъж, измамен с голяма парична сума. В хода на действията било изяснено, че потърпевши от схемата са осем души.

Участникът в измамата подбирал хора, работещи на постоянни трудови договори, желаещи и готови да изтеглят кредити в размер на около 100 000 лева. Обещавал им, че ако му предоставят сумите, ще ги инвестира, в кратки срокове ще погаси кредитите, а получената печалба ще раздели поравно с тях.

Потърпевшите разбирали, че са жертва на измама след около 1 месец, когато установявали, че кредитите им не са погасявани.

В резултат на използваните своевременни оперативни способи икономическите полицаи установили и задържали извършителя - 29-годишен. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура той е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство. Наложена му е мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари