МВР: Прокуратурата нареди да се мълчи

0
Иван Демерджиев: Не може прокуратурата да ти нарежда нещо и после те обвинява, че си направил това, което са ти разпоредили
Иван Демерджиев: Не може прокуратурата да ти нарежда нещо и после те обвинява, че си направил това, което са ти разпоредили Снимка: БНТ

Иван Демерджиев: Не може прокуратурата да ти нарежда нещо и после те обвинява, че си направил това, което са ти разпоредили

Имало е трикратно разпореждане от страна на прокуратурата да не се огласява информация за катастрофата, при която 22-годишната жена от Шумен Светомира загуби живота си. Това каза в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ на БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По думите му, няма никакви данни МВР да не е опазило автомобила като веществено доказателство.

„По отношение на автомобила, той е закаран на паркинг, след катастрофата предният капак не е можел да се отваря. Пожарникарите са го обезопасили, доколкото са могли. Но сами разбирате, че без да се отвори предният капак е трудно да се установи всичко, което се намира там", посочи министърът.

Иван Демерджиев каза още, че е имало разпореждане автомобилът като веществено доказателство, да не се пипа повече от минимално необходимото.

„Минимално необходимото в случая е било да се отрежат двете клеми на акумулатора“ – допълни той.

„След това ние получихме обвинения, че укриваме информация. Тези случаи ескалират, не може прокуратурата да ти нарежда нещо и после те обвинява, че си направил това, което са ти разпоредили. Как се гради доверие в такава ситуация, как да говорим за взаимодействие? Ако хората си взаимодействат, те не се подвеждат един друг", коментира още служебният министър на вътрешните работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Само за протокола:
    Аз читав полицай не познавам!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари