МВР: Продължават нападките към нас

1
Този път откровените неистини се разпространяват от народен представител, заявиха от вътрешното министерство
Този път откровените неистини се разпространяват от народен представител, заявиха от вътрешното министерство Снимка: МВР

Този път откровените неистини се разпространяват от народен представител, заявиха от вътрешното министерство

Продължават политическите нападки към Министерството на вътрешните работи. Този път откровените неистини се разпространяват от народен представител и съпредседател на политическо обединение, се казва в позиция на МВР, разпространена до медиите.

Ето какво още се казва в нея:

С изненада разбираме, че МВР и в частност министърът носят отговорност за големия брой недействителни бюлетини. Подобно твърдение е или грубо непознаване на законовите уредби, или умишлено внушение.

За пореден път се налага да правим уточнение, че ангажиментите на МВР преди и по време на изборния процес са строго регламентирани. Налице е трайно утвърдена практика за осигуряване на изборния процес, независимо от вида на вота. Преди всички избори, едно от първите действия е създаване на щаб, който организира, координира и контролира всички охранителни мероприятия, включително оперативното и явно противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите. Този щаб се ръководи не от министъра или член на политическия кабинет, а от висшата професионална фигура, каквато е главният секретар.

Безпочвените и голословни нападки, че министерството не е реализирало нито една операция за неутрализиране на купуване на гласове, категорично не отговарят на истината. Резултатите от вложените усилия са недвусмислени – близо два пъти е нараснал броят на образуваните досъдебни производства, свързани с местните избори през 2023 г., в сравнение с вота през 2019 г. Отчетът бе представен именно от главния секретар на МВР.

Разпространените неистини са пореден опит за омаловажаване на труда на хилядите служители на МВР, охранявали изборния процес и вложили усилия в противодействието на купуването на гласове. Труд, който преди, по време и след произвеждане на изборите не бе критикуван от народния представител Атанас Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари