МВР привика автора на снимката с Каракачанов

0
Остава единствено вицепремиерът да бъде глобен
Остава единствено вицепремиерът да бъде глобен Снимка: Делян Тодоров / Фейсбук

Авторът на снимката, на която се вижда вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачанов да седи на пейка пред Народния театър, е дал показания в СДВР.

Делян Тодоров е бил потърсен още вчера, а днес е отишъл в столичната дирекция на МВР, за да разкаже за случая, сподели той пред "Сега".

Предни дни лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов стана обект на критики, след като демонстрира неспазване на препоръките на кризисния щаб и противоепидимичните мерки. Докато полицията масово глобява за посещаване на паркове и градини, вицепремиерът отпочива на пейка пред Народния театър в непосредствена близост с Министерството на отбраната. Доскоро това нарушение се наказваше с глоба от 5 000 лв. Преди седмица обаче парламентът реши, че санкцията е твърде висока и я намали на 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение - 1000 до 2000 лв.

След като случаят доби популярност, Каракачанов отрече да е бил в пределите на парка. "Много ясно се вижда на снимката – извън градинката, срещу Министерството на отбраната съм, на плочките", заяви той пред bTV. 

Само преди ден директорът на националната полиция Христо Терзийски съобщи, че по случая е образувана преписка. От думите му стана ясно, че за да бъде глобен Каракачанов, е необходимо авторът на снимката да бъде разпитан. След като това вече е факт, предстои да видим дали министърът на отбрана ще понесе санкция.

НАРУШИТЕЛ

Миналата седмица столичната РЗИ наложи акт на Боил Банов заради тютюнопушене на работното място по сигнал на гражданин. Той е изпратил снимка от дистанционно правителствено заседание, на което министърът на културата здраво подръпва от цигара. "Не съм знаел, че има камера. Мислех, че съм в кабинета си, че има запис. Но знаел, не знаел, не е правилно. Съжалявам. Опитвам се да ги откажа тия цигари, но в тая тежка ситуация ми е трудно", обясни пред Би Ти Ви министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари