МВР показа "плячката" от акцията срещу Митьо Очите

0
Бандата се е занимавала с изнудвания, палежи, телесни повреди и други престъпления
Бандата се е занимавала с изнудвания, палежи, телесни повреди и други престъпления Видео: МВР

МВР и прокуратурата разбиха организирана престъпна група, която в продължителен период от време се е занимавала с изнудвания, палежи, телесни повреди и други престъпления. Групата е ръководена от Димитър Желязков - Митьо Очите, който е в неизвестност.

Изяснен е основният механизъм на действие на членовете и ръководителя на групата – те са установявали търговски дружества, развиващи успешен бизнес на територията на Южното Черноморие и по-концентрирано на територията на курортен комплекс Слънчев бряг, от които искали „такса спокойствие“. Онези, които отказвали да плащат, са били мотивирани чрез палежи на автомобили, нанасяне на телесни повреди и други начини.

Целта на операцията, реализирана от служители на ГДБОП със съдействието на криминалисти от ОДМВРБургас под наблюдението на Специализираната прокуратура, е доказване на цялата престъпна дейност, за да може този сегмент да бъде неутрализиран по траен начин.

Прокуратурата е предприела всички необходими мерки по линия на международното правно сътрудничество да бъде установен и изправен пред българското правосъдие ръководителят на групата, за когото е било ясно, че към момента на реализиране на операцията се намира извън територията на страната.

На деветима от задържаните при спецакцията са повдигнати обвинения. Предстои прокуратурата да внесе искане на петима от тях да бъдат наложени постоянни мерки „задържане под стража“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари