МВР конфискува първите автомобили на шофьори, хванати с алкохол и дрога

4
Превозните средства са откарани на охраняем паркинг на МВР
Превозните средства са откарани на охраняем паркинг на МВР Видео: bTV

Превозните средства са откарани на охраняем паркинг на МВР

Новите правила срещу пияните и дрогирани на пътя вече са в сила. Камион и лека кола бяха иззети в полза на държавата след полицейска акция в Бургаско, информира bTV.

Това става възможно с промените в наказателния кодекс.

Шофьорът на товарния автомобил е дал проба от 3 промила алкохол, а на другия пробата за наркотици е положителна.

Превозните средства са откарани на охраняем паркинг на МВР.

Доста високо количество на алкохол в кръвта на лицето, определено то ще бъде привлечено в качеството на обвиняемо лице и ще му бъде предявено обвинение и ако бъде внесен обвинителен акт, съответно съдът трябва да вземе решението.

Законодателят не е предвидил може да се отнеме, а е категоричен, че следва да се отнеме, въпрос на доказване е собствеността на този автомобил“, коментира Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура Бургас

Този вид престъпление е проблем, който може след себе си да доведе до много по-сериозни последствия, включително и отнемане на човешки живот. Тези законодателни текстове са насочени към лица, които извършват престъпления в крайна сметка“, посочи старши комисар Калоян Калоянов директор ОД на МВР - Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    до 1
    като саферясат майка ти с положителен тест за дрога заради някое фалшиво хапче от двайсете които пие и и вземат колата, саферясалият ще бъдеш ти. първо да си закупят най-модерна апаратура за тестване с минимум две сериозно оборудвани лаборатории във всеки областен град, които вадят категоричен резултат за наличие и концентрация за ден два и тогава да слагат бесилото на площада за виновните.
  • 2
    6
    Дарвинчо
    Решението е просто. Просто не си купувайте скъпи коли в булгаристан, защото държавната мафия ще ви ги конфискува!!! Я вижте, на Милко Калайджиев нападжиите как му гепиха хубавата къщичка, ей така, без съд и присъда.
  • 4
    5
    Дарли Хейвидсън
    А със мощните мотори как стои въпросът ? Някои вдигат от място за 3 секунди 100. И карат като бесове.
  • 10
    4
    dnb
    Сега ще вземат на всички пияници голфовете, нито едно порше, майбах, мазерати или какъвто и да е друг луксозен автомобил няма да бъде конфискуван, помнете ми думата :D
  • 1
    3
    Мдааа
    Крайно време беше. Дано пак не са оставили някоя малка втатичка в закона.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари