МВР иззе снаряда от центъра на Русе

2
Мъжът е закупил снаряда вчера от непознати, които са му го предложили за 15 лева. След консултация с приятели обаче се усъмнил, че боеприпасът не е обезопасен. Притеснен, той е подал сигнал на тел.112
Мъжът е закупил снаряда вчера от непознати, които са му го предложили за 15 лева. След консултация с приятели обаче се усъмнил, че боеприпасът не е обезопасен. Притеснен, той е подал сигнал на тел.112 Видео: Русе Медиа

МВР излезе с официална информация по случая със снаряда в центъра на града

Тази сутрин в ОДМВР – Русе е постъпил сигнал за съхраняван боеприпас на адрес в Русе. При извършена проверка на място от полицейски екип, на адрес на ул. Александровска в Русе в обект, оборудван като ателие за татуировки, е установено, че действително се съхранява боеприпас, който вероятно не е взривен.

Незабавно са предприети действия за отцепване и обезопасяване на района, съгласно изискванията за безопасност. Случаят е докладван на прокуратурата. Повикан е екип от експерти на СОБТ – МВР, който да обезопаси боеприпаса. Специалистите са го иззели и предстои да му бъде направена експертиза. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на МВР, образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Според Русе Медиа мъжът е закупил снаряда вчера от непознати, които са му го предложили за 15 лева. След консултация с приятели обаче се усъмнил, че боеприпасът не е обезопасен. Притеснен, той е подал сигнал на тел.112. На място веднага са изпратени екипи на полицията.

„Не съм го поръчал, случаен човек го носи, продава стари неща. Най-вероятно е от войната, щях да си го сложа за украшение. Докараха го с една чанта, купих го и това Закупих снаряда и се оказа, че е истински, още не се знае дори. Може пък и да не, това е положението“, разказа мъжът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари