МВР има описание на стрелеца на Митко Русия

0
Митко Русия е криминално проявен  и подсъдим за различни престъпления
Митко Русия е криминално проявен и подсъдим за различни престъпления Видео: Нова телевизия

"Имаме конкретно описание на мъжа, който откри снощи стрелба в близост до бензиностанция на Цариградско шосе". Това заяви за "Здравей, България" главният секретар на МВР Георги Костов.

 

Около 19.30 часа снощи неизвестен мъж стреля 4 пъти в прозорците на черен джип. Мишената е Димитър Стоянов, известен като Митко Русия. Той е криминално проявен и подсъдим за различни престъпления. Той е бил в компанията на свой 50-годишен познат. 

По случая е започнато досъдебно производство

Що се отнася до вълната на тероризъм, заляла Европа, и степента на сигурност в България, Костов коментира:

 "Навсякъде, където има засилено масово присъствие на граждани има засилено полицейско присъствие, заяви той като добави, че в тази връзка е възможно да се наруши дискомфорта на гражданите". 

Той изтъкна, че от 5 януари тази година българските институции действат и реагират на потенциален терористичен риск съгласно потенциален план за противодействие на тероризма.

"Много държави имат такъв закон, който да влезе в сила при реална такава заплаха. Доколкото знам, в парламента се подготвя такъв закон, и предстои той да бъде подложен на обществена дискусия", заяви той. 

Вчерашното учение е планирано от около два месеца и няма нищо общо с вчерашните събития от Брюксел, уточни главният комисар. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари