МВР глобява нудистите от плажa

0

Полиция е била извикана днес на плаж „Делфин“, алармираха почиващи там.

Ивицата от десетки години се ползва от нудисти, но от тази е отдадена под наем. От няколко месеца между плажуващите натуралисти и стопанинът на плажа има напрежение.

Днес нудистите са били посетени от полиция, разказаха почиващи на плажа. Няколко униформени от управлението в Царево са пристигнали и са изчакали и служители от общината. Полицията е пристигнала по подаден сигнал от страна на наемателя на ивицата. От МВР поясниха, че са длъжни да реагират на подобно оплакване, пише OFFNews.

Наложени са глоби, но по общинската наредба за опазване на обществения ред и околната среда на територията на Община Царево и по конкретно – по чл. 8, ал. 3, която гласи:

„Забранява се по всяко време на годината:
3. през всяко време на денонощието непристойно и скандално поведение и други прояви, които нарушават общоприетите норми на морал и благоприличие, по улици, площади, паркове и други обществени места или обществени и /или жилищни сгради“

Туристи пък разказаха възмутени, че спасителка заявила, че голите изглеждали отвратително и нямало да ги извади от водата.

Още миналата седмица, кметът на Царево Георги Лапчев каза, че нудистите на плажа може да бъдат санкционирани по подобен начин, защото плажът може да се сметне за обществено място, а голото тяло - за непристойно поведение. Реално - голото къпане нито е разрешено, нито е забранено със закон. А тълкуването на наредбите е субективно, защото по този начин, за непристойно поведение могат да се глобяват стотици, ако не и хиляди жени, които се пекат по монокини на плажа. Интересно в случая би било едно решение от страна на български съд - дали нудистите трябва да бъдат поставени извън закона и да бъдат заклеймени като хулигани, имали "наглостта" да се съблекат голи на плажа.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари