МВнР търси обяснение от Белград за задържания на границата Александър Димитров

0
Журналистът и председател на Сдружение "Глас" в Босилеград не бе допуснат в Сърбия заради три книги на Едвин Сугарев
Журналистът и председател на Сдружение "Глас" в Босилеград не бе допуснат в Сърбия заради три книги на Едвин Сугарев Снимка: Фейсбук

Журналистът и председател на Сдружение "Глас" в Босилеград не бе допуснат в Сърбия заради три книги на Едвин Сугарев

София ще предприеме действия пред Белград във връзка със задържането на Александър Димитров на българо-сръбската граница. Това заявиха от МВнР, предаде БГНЕС.

Агенцията припомня, че на 9 август повече от пет часа председателят на Сдружение „ГЛАС“ Александър Димитров е бил държан на граничния пункт „Рибарица-Олтоманци“. Причината е била пренасянето на 3 книги „Елегия за краището“ на бившия генерален консул в Ниш Едвин Сугарев.

МВнР е информирано за възникналия проблем на граничния пункт и задържането от сръбските власти на книгите на български език, които Александър Димитров е пренасял.

Генералното консулство на България в Ниш е в контакт с г-н Димитров от момента на задържането му и впоследствие – допускането му на територията на Сърбия, включително за разпоредената от сръбските митнически власти конфискация на книгите“, заявяват от външнополитическото ни ведомство.

Във връзка със случая бяха дадени указания на българското посолство в Белград за предприемане на действия пред Министерството на външните работи на Република Сърбия, за резултатите от които ще информираме в допълнителен порядък“, заявяват от МВнР в София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Иван
    A,бе това дьржави ли са, Македония,Сьрбия,не ги пускайте насам!Забранете!Да се махат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари