МВнР: Няма данни за пострадали българи при наводненията в Италия

0
Препоръчваме на българските граждани да не предприемат пътувания в засегната от наводнения зона, допълниха от външното министерство
Препоръчваме на българските граждани да не предприемат пътувания в засегната от наводнения зона, допълниха от външното министерство Снимка: Фейсбук

Препоръчваме на българските граждани да не предприемат пътувания в засегната от наводнения зона, допълниха от външното министерство

Към момента няма постъпили сигнали за бедстващи или пострадали български граждани при наводненията в Северна Италия, информира българското Генералното консулство в Милано, предава Министерство на външните работи.

Неспирните проливни дъждове в Северна Италия и по-специално в областите Емилия-Романя и Марке причиниха множество наводнения, свлачища и срутвания. Препоръчваме на българските граждани да не предприемат пътувания в тази зона. ЖП-транспортът продължава да бъде блокиран в много участъци, както и магистрала А14, която също е наводнена в някои отсечки и не може да поеме потока от автомобили.

При нужда от съдействие българските граждани в Италианската република могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643 , както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството.

Консулско съдействие може да получите и от Генералното консулство на Република България в Милано на следните телефонни номера: 0039 3756596458, 00390284942941, както и на имейл адрес: [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари