Мутрите, които тровят децата ни, са дилъри на Таки

1

Повечето от мутрите, чиито снимки осъмнаха разлепени на плакати в центъра на София, са дългогодишни дилъри на митичния наркомафиот в неизвестност Христофорос Аманатидис-Таки.

Стотици брошури с 14 профила на известни и нечувани досега дилъри и членове на наказателни бригади бяха окачени на дървета, стени и дори на фасадите на съдилищата в столицата от неизвестни хора. Сред тях повечето са от страховитата навремето групировка на етническия грък Аманатидис, който от години е зад граница, а от септември м.г вече е и свободен гражданин, информира България Днес.

Това стана факт, след като всички обвинения срещу него отпаднаха поради липса на достатъчно доказателства, че е главатар на прословутата люлинска банда на "Чуковете", контролирала наркопазара в цяла София. Според експерти компрометиращите листовки са изработени и разлепени или от граждани, недоволни от безсилието на държавата да се справи с престъпността, или е акт на конкуренцията.

От този нов подход в осветяването на кримиконтингента се вижда, че въпреки бягството на Таки, който бе най-мастита фигура в пласмента на дрога у нас, не е попречило на доверените му лица да поемат печелившия бизнес и да заработят за себе си. Една от тези находчиви ъндърграунд фигури е Веселин Христов-Паяка. Още в зората на Таки той влиза в редиците на групировката и бързо се издига до доверен лейтенант. По него време най-разпространена е употребата на хероин, което предопределя и неговото предлагане. До 2008 г. Паяка си спечелва славата на безпощаден главорез, контролиращ над 40 дилъри само в "Люлин".

Дясна ръка му е Радмил Ранов-Ланеца, чието лице също лъсва на плаката. След разбиването на бандата на Аманатидис през 2009 г. и неговото изчезване нещата се променят. Хероинът вече не е толкова актуален. На мода идва кокаинът и т.нар. синтетична дрога. Въпреки че са рааследвани, Паяка и Ланеца сформират своя банда, която започва да завзема бившите територии, контролирани от Таки. По непотвърдена информация те работели вече главно за себе си, но от страхопочитание продължавали да плащат лепта на своя бос. През 2013 г. групата им е разбита, но те отново са пуснати на свобода. Представители на подземния свят твърдят, че в момента Христов и Ранов продължават да дърпат конците на част от пазара, като броят на работещите за тях дилъри е скочил на 60.
Друг главорез от списъка като Радослав Иванов-Темерута, също бивш подопечен на Таки, пък дори успя да осъди държавата да му заплати 30 бона, тъй като прокуратурата не успя да докаже, че е наркобарон. Някои от посочените лица пък в момента са зад решетките с повдигнати обвинения именно за разпространение на наркотици. Това са Владо Телото и Гробаря, който бяха сгащени в началото на август при сключване на наркосделка в покрайнините на София.

Стана ясно, че от всички 14 човека на плаката ченгета са разработвали 9 от тях, които са сочени като новата вълна наркобосове. Според бивши ъндърграунд герои нещата много са се изменили, като сега всеки бачка за себе си и никой не зачитал т.нар. кодекс на престъпниците.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари