Мустафа Карадайъ: Байрямът мина, да се готвим за предсрочни избори!

1
На рождения си ден лидерът на ДПС е в село Караманци
На рождения си ден лидерът на ДПС е в село Караманци Снимка: ДПС

"Байрямът мина, да се готвим за предсрочни избори! Да не допускаме разни минувачи да ни сочат вратата!"

Това заяви в село Караманци на хасковските Минерални бани лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предава Дарик.

На рождения си ден днес той бе сред официалните гости на празника в чест на десетомайските събития от 1984 г, с които местните хора дават отпор на възродителния процес.

Празникът в Караманци се провежда за първи път след 2-годишно прекъсване заради Ковид пандемията и събра стотици от цялата страна, както и гости от Турция. Над час продължихаа пооздравителните речи и слова от официалните гости на сцената, където преди това бе представена детска фолклорна програма от местни състави.

Народни представители, кметове и активисти на ДПС от цялата страна, както и гости от Турция, пристигнаха за празника. Домакин е кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер, който благодари за присъствието, като акцентира върху събитията от 10 май 1984 г., когато жителите на Караманци са сред първите, които се обявяват против възродителния процес и смяна на имената, а 10 души след това са в затвори. Ако трябва и днес с мирни средства ще отстояваме правата и свободата си, заяви Искендер.

Десетки поздравления за рождения си ден получи Карадайъ в Караманци, сред които бе и пожелание Движението да има 52 депутати в следващото Народно събрание по броя на годините, които лидерът му празнува. От младежкото ДПС го изненадаха със специален подарък- календар за следващите 50 години. Връчи го председателят на младежката организация Сезгин Мехмед, който е и народен представител от Хасковския избирателен район.

Празникът в с. Караманаци продължава с народни борби на поляните край селото, чийто награден фонд е 10 000 лв. За победителите са предвидени атрактивни награди: за първо място-теле, за второ – коч и за трето – агне, информират организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    до Маринов
    Ако бай ганьо не го мързи да си вдигне задника и да гласува , ДПС няма да имат и 4%
  • 8
    1
    Маринов
    "Приятелю" Мустафа,явно нямаш представа,колко си не значим за процесите у нас,независимо от какво естеството са те!"Свърши веселбата,хайде българи на вървим на избори".Думи казани от един имащ се за лидер на някаква организация.Толкова елементарно звучат думите които са предназначени за обикновените мюсюлмани,че и те самите имайки предвид охолството в което живеят водачите им,не са сигурни дали ще са толкова единни при едни предсрочни избори,когато и да са те. Ако не са гласовете на нашите изселници в Турция,рехавите редици на движението тук,могат да гарантират най много,10-15 човека в 48-то НС!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари