"Мулета" върнаха 5000 лева на измамен старец

0
Така са успели да сключат споразумение с прокуратурата за условни наказания
Така са успели да сключат споразумение с прокуратурата за условни наказания

Двама мъже, наети от работодателя „бай Митко“ да прибират пари от измамени старци, се принудиха да върнат хилядарките на жертва, за да получат по-ниски присъди.

4 830 лв. са възстановили Р.Г./27г./ от град Върбица и Х.Р./28г./ от търговищкото село Преселец на пенсионер от Велики Преслав, пише Труд.

Така са успели да сключат споразумение с прокуратурата за условни наказания. Районният съд във Велики Преслав е одобрил 14 месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок за Р.Г. и 12 месеца затвор за приятеля му при същия отлагателен период.

Двамата прибрали торба с пари, оставена от 83-годишен пенсионер през ноември м.г. Доверчивият дядо повярвал на обаждане по телефона от трети човек, че помага на полицията и участва в акция по залавяне на мошеници.

В началото на декември обаче, полицията стигнала до двете мулета с помощта на бдителен съсед, който забелязал чужда кола с добричка регистрация в квартала във времето на измамата. Така по описанието на автомобила двамата съучастници били намерени и арестувани. Те разказали, че ги наел човек, който знаели като бай Митко, след пусната обява за продажба на колата. Не знаели, че вършат нещо незаконно, въпреки че след работния ден взели 450 лв. от парите в торбата, а нея оставили зад автобусна спирка по пътя Разград - Русе.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари