МС обсъжда дали да отпусне допълнителни пари за енергийно подпомагане

0
Решава и дали да бъдат затегнати мерките срещу COVID-19
Решава и дали да бъдат затегнати мерките срещу COVID-19 Снимка: МС / архив

Решава и дали да бъдат затегнати мерките срещу COVID-19

Правителството в оставка се събира днес на редовно заседание. Предварителен дневен ред не е оповестен, но по информация на БНР ще се обсъжда дали да се отпуснат допълнителни 30 милиона лева за енергийно подпомагане през предстоящия зимен сезон - от ноември 2022 година до март 2023.

Намерението е всяко домакинство, което ще отговори на критериите за достъп до целевото подпомагане, да получи по още 100 лева допълнително към предоставяната помощ от около 500 лева.

Мотивът на социалното министерство да поиска допълнително 100 лева са високите цени на парното, на дървата за огрев и на въглищата.

80 на сто от хората попадащи в програмата се отопляват с твърдо гориво, сочи статистиката. Очаква се поне 300 хиляди домакинства да получат помощи за топло през предстоящата зима.

Заявленията ще се приемат до края на месец октомври.

Очаква се Министерският съвет да обсъди и действия срещу пандемията от COVID-19, както и механизъм за взимане на решенията, допълни Нова телевизия. 

През последните дни новите случаи на заразени с коронавирус у нас леко се увеличават.

С промени в Закона за здравеопазването, които бяха приети през пролетта, начинът на вземане на решния беше променен.  Така при изостряне на ситуацията се изработва Nационален план за действие, който се гласува от кабинета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    До 1
    Или разбери или не лъжи!!
  • -2
    1
    плюс-минус
    Т.н "увеличена пенсия" на близък човек в сравнение с последните месеци на 2021 г., когато Ковид добавката беше 120 лв., днес пенсията му само е със 7 лева увеличена, сравнение с м.октомври, ноември, декември 2021г. А инфлацията от януари до днес? А тока, а водата, а храните?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари