Може ли да излезем от ЕС?

1
Иван Бакалов: Ожесточението е в цялото общество, политици го подстрекават
Иван Бакалов: Ожесточението е в цялото общество, политици го подстрекават Снимка: БГНЕС / Архив

Ожесточението е в цялото общество, политици го подстрекават

Министърът Сандов се изказа наивно по телевизията, че ако има избори, може да се образува мнозинство, което да тласне страната извън ЕС и НАТО.

Значи да не провеждаме избори, да не дойдат лошите... С такива приказки Сандов само предизвиква повече антиевропейски настроения.

Както и кукувичката Плевнелиев. Щом го покажат, броят на желаещите да излезем от ЕС и НАТО се увеличава.

Няма какво да се чудят хората какво стана между политиците тия дни. Ожесточението е в цялото общество, политици го подстрекават.

Някои са се окуражили, че като падне правителството страната може да завие на изток. Други ги е страх от избори, че ще тръгнем в "неправилна" посока. В социалните мрежи директно се чуват гласове за излизане от ЕС.

Нека си го представим как ще стане този Булекзит...

2 милиона българи живеят постоянно извън България, 3/4 от които в ЕС. Други близо милион ходят на сезонна работа в Гърция, Италия, Испания, Великобритания и т. н. Семействата на половин България се изхранват от финансови потоци от близките си в ЕС, а държавния бюджет ще изгърми без европейските фондове.

И някой ще приеме излизане от ЕС, визов режим и прочее? За да се тупа в гърдите, че е независим българин?

Даже няма да се стигне до референдум - няма да съберат толкова подписи за провеждането му. Камо ли да надделеят.

Такива като "Възраждане" (може да е и от невежество) директно поставят условие да не приемаме еврото никога. Това на практика е искане за излизане от ЕС. Защото договорът за присъединяване включва приемането на общата европейска валута. Въпросът не е дали ще го приемем, а кога - на по-ранен или по-късен етап.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    9
    skaj
    България трябва да излезе от ЕС и от нато, но и да прекъснем дипломацията с агресора сащ
  • -9
    8
    Н.Ц.В.
    Вероятно ''3'' са те питали ,дали България да влезе във Варшавския договор или в икономическото безумие СИВ ! Такива като теб ни тласкат към Сибир !
  • 11
    7
    До 6
    Напротив за с доста унищожени паспорти съм, и какво ти дава ЕС. Послушание да ти налагат пседо норми. Да има “свободен” пазар който не е (например ЕНЕРГО ПРО ЕВН И ЧЕЗ) защо русенец е длъжен да е само на ЕНЕРГО ПРО??? Защо Швабите плащат по - евтин ток! За да не чакаме на границата ехаааа. Месето от ИСПАНИЯ БГ Е ПРЯЗАНА ДА ПРОИЗВЕЖДА…. Айде проучи малко. А да не говорим колко плащаме за членство за ЕС И ФАТО. Признаваме педерасите и май мъже не останаха. Какво е хубавото????
  • -5
    6
    До 3
    Явно не знаеш,че преди,за да излезеш в западна държава трябваше одобрението на ДС,БКП и местния ОФ.Не си чакал през ноща пред посолството да отвори, да влезеш и получиш виза, за да си свършиш работата.Затова, не говори от името на народа.
  • 7
    5
    Русенец
    Да излизаме от ГЕЙПРАЙДА ГЕЙВРОПА. Който иска да е джендър да напуска държавата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари