„Моят незабравим детски свят“ рисуваха в Долна Студена

0

В първия ден, когато детските градини в община Ценово отново отвориха врати, малките палавници бяха зарадвани с многобройни подаръци по повод 1 юни – Международния ден на детето.

За очакваната с нетърпение среща с любите учителки се върнаха близо 60 на сто от децата. В учебните заведения стриктно се спазваха всички предписани противоепидемични мерки. На четирите градини играчките бяха предоставени от кмета на общината д-р Петър Петров. Любопитството на момичетата и момчетата беше толкова голямо, че те веднага започнаха да си разпределят куклите, камиончетата, строителните комплекти.

В Долна Студена по инициатива на местното читалище за празника проведоха конкурс за рисунки. Мотото на инициативата бе под наслов „Моят незабравим детски свят“. Творбите на малките художници бяха изложени на две табла в библиотеката. Така всеки посетител може да се полюбува на детското творчество. На 1 юни малките палавници опитаха много сладки лакомства. След почерпката всички с интерес се включиха в позабравени игри, с които са се забавлявали техните родители, бабите и дядовците им. Много емоции предизвикаха „Разваленият телефон“ и надпреварата „Гори, гори кърпа“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари