Мотористи на протест пред турското посолство

0
Поводът е изчезналият и обявен от САС за общодържавно издирване турски гражданин Фарук Бекташ
Поводът е изчезналият и обявен от САС за общодържавно издирване турски гражданин Фарук Бекташ Видео: БГНЕС

Мотористи излязоха на мирен протест пред турското посолство в София, предаде БГНЕС.

Поводът е изчезналият и обявен от САС за общодържавно издирване турски гражданин Фарук Бекташ. Полицията не може да открие Бекташ, който бе поставен под домашен арест с обвинение за катастрофа край Драгоман, при която загинаха двама мотористи - мъж и жена.

Подредени в две редици с моторите си протестиращите изпълниха крайното платно към тротоара на бул. „Васил Левски” в отсечката на улиците „Паренсов” и „Юри Венелин”. Движението по булеварда не бе спряно. Някои от присъединяващите се към протеста мотористи форсираха машините и се подреждаха в редицата. Протестиращите искат обяснение къде е Бекташ, който причини смъртта на двама души. Нееднократно мотористите заявяват, че искат да привлекат общественото внимание да се пази животът им.

По-късно над двеста души мотористи преместиха протеста пред Съдебната палата. Там всички поставиха каските си на оградата като обясниха, че това е символ на жертвите на техни приятели - мотористи. Издигнато бе искане да бъде отстранен съдията, който е пуснал под домашен арест турския гражданин Бекташ. Пред Съдебната палата прозвуча и масово освиркване.

Днес Апелативният съд заседава по искането на прокуратурата Бекташ да бъде върнат в ареста. В съдебната зала стана известно, че защитата му е оттеглила пълномощията си и му е назначен служебен адвокат.

От преди обед група мотористи се събраха пред Съдебната палата, за да протестират и настояват за незабавен арест за турския шофьор. Мотористите се заканиха да протестират и пред сградата на турското посолство в София. Мотористите вече няколко пъти организираха протести с искане за по-строго наказание за шофьора и изразиха опасения, че турският гастербайтер може да се укрие, ако излезе на свобода, както се и случи.

Инцидентът стана на 24 юли край Драгоман. Шофьорът изгубил контрол над колата и ударил двамата движещи се мотористи, които загинали на място. Катастрофата стана на мост, а колата паднала, след като е скъсала мантинелата.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари