Москва заяви, че руските сили са достигнали границата на Луганска област

0
Град Попасна е "прочистен" от украински сили, каза говорителят на руското министерство на отбраната
Град Попасна е "прочистен" от украински сили, каза говорителят на руското министерство на отбраната Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

Проруските сепаратисти в Източна Украйна са достигнали административната граница на Луганска област, според Москва

Малкият град Попасна, за който доскоро се водеха ожесточени боеве, е "прочистен" от украински сили, каза говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Русия по-рано обяви, че установяването на пълен контрол над Луганска област е една от целите ѝ във войната.

Областният управител Сергий Гайдай определи руските твърдения за напредване като "фантазии". Украинските войници е трябвало да се изтеглят от Попасна, но руснаците по никакъв начин не са пробили отбраната, написа той в чат приложението Телеграм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари