Московски затваря сайтовете за споделено пътуване

0
Министърът на транспорта Ивайло Московски поиска затваряне на сайтовете за споделено пътуване
Министърът на транспорта Ивайло Московски поиска затваряне на сайтовете за споделено пътуване Снимка: Булфото

Министърът на транспорта Ивайло Московски поиска затваряне на сайтовете за споделено пътуване.

Това стана след среща между него и автобусните превозвачи, предаде bTV.

Срещата между тях продължи малко повече от два часа, а Московски коментира, че основните теми, които са били обсъждани са свързани с борбата със сивия сектор и нераглементирания превоз на пътници.

„Срещата с министър Ивайло Московски беше ползотворна”, каза председателят на Национално сдружение на автобусните превозвачи Галя Топалова. Тя обясни, че все още не е ясно дали ще има национален протест на превозвачите в София на 26 април, въпреки че вече са поставени срокове за реализирането на мерките, по които са се разбрали с транспортния министър.

Следващата седмица предстои да бъде направен бърз преглед на националната транспортна схема, като бъдат направени корекции на дестинации, спирки, както и места за качване в автобусите, така че да бъдат доволни превозвачите и пътниците. БДЖ също ще се включи в новата организация. 

За един месец пък трябва да бъде направена нова категоризация на автогарите в страната. Два месеца по-късно трябва да се изработи и ценообразуването.

Третата тема, по която са се разбрали превозвачи и транспортен министър е свързана с нуждата да се направят законодателни и нормативни промени. Те трябва да помогнат за транспорта на общинско ниво. Московски заяви, че ще бъде наложен мораториум върху форсмажорните обстоятелства, при които общините сключват договори с превозвачи, защото така те „прескачат” Закона за обществените поръчки.

Очаква се скоро да се състои и среща с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, както, на финансите Владислав Горанов и със социалният министър Ивайло Калфин по някои от въпросите обсъдени между превозвачите и министърът на транспорта Московски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари