Москов похарчи 23 милиона лева часове преди да си тръгне

1
Обществена поръчка е за доставка на ваксини
Обществена поръчка е за доставка на ваксини Снимка: БГНЕС

Обществена поръчка на стойност почти 23 млн. лв., без ДДС, е обявило Министерството на здравеопазването в предпоследния ден на мандата на Петър Москов.

Самата поръчка е за “доставка на ваксини за извършване на задължителни и целеви имунизации и реимунизации, биопродукти за извършване на постекспозиционна профилактика и технически средства за приложението им за 2017 г.”, предаде БГНЕС.

Документацията за стартирането на процедурата е подписана от заместника на Москов - Адам Персенски на 25 януари 2017 г., който заедно с Москов е с повдигнато обвинение за вноса на турски ваксини. 26 януари беше последният ден от мандата на предходния кабинет, т.е. поръчката е обявена по-малко от 48 часа преди встъпването в длъжност на служебния вицепремиер и здравен министър Илко Семерджиев.

От документацията на обществената поръчка става ясно, че тя е за осем обособени позиции и включва, както следва: ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце тип Б; ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце, хепатит Б; ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит; ваксина срещу бяс; ваксина срещу коремен тиф; човешки специфичен имуноглобулин срещу Кримска треска; серум противо-антраксен; серум противо-ботулинов.

От общата стойност на поръчката - 23 млн. лв., 7 млн. лв. са по първата обособена позиция, а за втората са над 12 млн. лв. Като това са цени без ДДС. Договорите с изпълнителя на доставките ще бъде валиден от датата на подписването му до 31 декември 2017 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари