Москов: Готов съм да си подам оставката

0
На въпрос защо не е присъствал на националното събрание на ДСБ в неделя, Москов отговори, че не е бил поканен
На въпрос защо не е присъствал на националното събрание на ДСБ в неделя, Москов отговори, че не е бил поканен Снимка: БУЛФОТО

Ако ми бъде поискана оставката, ще я дам.

Това обяви министърът на здравеопазването Петър Москов, преди изслушването му в здравната комисия в парламента, в отговор на въпрос относно искането на ПГ на ГЕРБ премиерът да преосмисли участието на ДСБ във властта, информира Novini.bg.

"Дали някои труднообясними, последователни, непоследователни позиции на Реформаторския блок, ДСБ или на други партньори пречат на работата на правителството и пречат и на моята работа, отговорът е да”, заяви Москов.

Според него като резултат от това има повишено напрежение между всички коалиционни партньори.

"Вчера на Съвета за развитие беше взето ясното решение за това мнозинството да се консолидира повече около пълноценното изпълнение на програмата на правителството. За мен днес е важно, че преди два часа беше одобрена Националната здравна карта и тя отива към Министерски съвет, но вас ви интересува повече ритането по кокалчетата", коментира министърът на здравеопазването.

На въпрос защо не е присъствал на националното събрание на ДСБ в неделя, Москов отговори, че не е бил поканен.

"За мен е важно, когато партия взима решение, то да не бъде вследствие на висок емоционален момент, а на достатъчно дълъг размисъл, допълни той. Аз съм основател на ДСБ и няма причина някой да ми обяснява дали съм част или не от ДСБ", каза още здравният министър.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари