Мощна магнитна буря удари Земята

0
Степента на силата е била 9 от 9-степенна скала
Степента на силата е била 9 от 9-степенна скала

Степента на силата е била 9 от 9-степенна скала

Мощно геомагнитно смущение беше регистрирано днес, показва справка в сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география. Силата на бурята е 9 от 9-степенната скала на Kp индекса, съобщи NOVA.

Наблюдатели на космическото време предупреждават за възможни смущения в електрически мрежи и системи, както и за временни проблеми със сателитните навигационни системи.

Метеочувствителните хора вероятно усещат различни неразположения - от главоболие и отпадналост до колебания в кръвното налягане.

Очакват се ярки прояви на северното сияние, които в следващите часове ще бъдат видими на северния хоризонт доста по на юг от обичайното.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари