Мощна буря в Истанбул

2
Огромни вълни са се образували в Мраморно и в Черно море
Огромни вълни са се образували в Мраморно и в Черно море

Огромни вълни са се образували в Мраморно и в Черно море

Мощна буря в Истанбул. Лошото време обхвана както европейската, така и азиатската част на града. Силата на вятъра е достигнала 70-80 км/час, съобщи турският информационен сайт A Haber, цитиран от БТА.

Огромни вълни, достигащи няколко метра височина, са се образували в Мраморно море в района на Бакъркьой и в Черно море на крайбрежието на истанбулския крайградски район Шиле.

В Султангази, крайградски район на Истанбул в азиатската част, е паднала градушка, съобщи турската телевизия NTV. Има данни за наводнения в кварталите „Арнавуткьой”, „Фатих” и „Шишли” на европейския бряг, както и в „Пендик”, „Чекмекой” и „Юмрание” на азиатския бряг, предава кореспондентът на БТА Нахиде Дениз.

Залети са улици, магазини и жилища на приземните етажи. Отменено е движението на катамараните - т.нар. морски автобуси, част от системата на градския транспорт в Истанбул, в Мраморно море. Бурята и дъждът са причинили забавяния в движението на автобусите по градските линии.

От метеорологичната служба съобщиха, че валежите в Истанбул и района на Мраморно море ще продължат през целия ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари