Морж потопи лодка на руския военен флот

0
По време на експедиция в Арктика лодка на руския военен флот бе нападната и потопена от морж
По време на експедиция в Арктика лодка на руския военен флот бе нападната и потопена от морж

По време на експедиция в Арктика лодка на руския военен флот бе нападната и потопена от морж, съобщи Barents Observer, цитиран от OFFNews.

"Алтай", влекач на Северния руски флот, пътува към архипелага Земя на Франц Йосиф в Арктика, превозвайки изследователи от Руското географско дружество.

"Полярните ширини са изпълнени с много опасности", пише в прессъобщението за инцидента на Руското географско дружество.

Една от тези опасности е очевидно са моржовете, огромно животно, което достига повече от 2 000 кг. На техните бивни могат да съперничат само слоновете. Моржовете живеят предимно в плитки води над континенталните шелфови зони, прекарвайки по-голяма част от живота си на морския лед, търсейки мекотели. Моржовете са сравнително дълголетни, социални животни и в арктическите морски райони се считат за „основен вид и могат да станат доста свирепи, когато се почувстват заплашени.

"Алтай" (Министерство на отбраната на Русия)

"При окостиране на нос Хелер на група изследователи от експедицията женски морж атакува лодка на участниците. Вероятно го е направила, страхувайки се за малките си. Лодката потъва, но трагедията е избегната благодарение на точните действия на водача на екипа. Всички участници безопасно стигнаха до брега", съобщава Руското географско дружество.

Фотогалерията, приложена към репортажа, показва, че военни дронове са летяли в близост до група моржове на плажа. Не е ясно дали точно това е предизвикало агресията.

Това не беше първият сблъсък на руски флот с моржовете. През миналия май се разпространиха снимки, за които се смята, че са от 2006 г., на голям морж, дремещ отгоре на руска подводница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари