Морски грип ни удря в корема

1
Летен грип натръшка десетки отпускари след завръщането им от морето
Летен грип натръшка десетки отпускари след завръщането им от морето

Летен грип натръшка десетки отпускари след завръщането им от морето, алармираха лични лекари.

Изключително много са хората, които са с еднакви симптоми – висока температура, силни болки в стомаха и повръщане, съобщава „Телеграф“,.

„Сами кръстихме грипа морски, защото пациентите ни се разболяват веднага след завръщане от летен отпуск от морето“, обясниха джипита. Най-голям е броят на малките пациенти. Най-голям е броят на малките пациенти, при които лечението е по-продължително. При възрастните преминава за 2-3 дни. Децата често са дехидратират, а някои дори стигат до болница.  

По данни на здравните инспекции през последните дни се наблюдава двоен ръст на болните от ентероколити. В Кюстендил например при предходния отчетен период е имало само 11 заболели, докато само за няколко дни бройката е достигнала 23.

„Много от болните все още не са потърсили лекарска помощ, а са предприели самолечение, което може да се окаже много опасно“, обясниха медицински специалисти.   Фармацевтите пък отчитат масово търсене на медикаменти за стомашно-чревни разстройства в аптеките.  

„Давам им медикаменти, но моят съвет е, ако не почувстват подобрение в рамките на ден-два, непременно да посетят личния си лекар“, коментира фармацевтка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари