Морска мина се взриви край черноморски курорт в Румъния

2
На мястото са изпратени водолазни екипи, особено с оглед на това, че наблизо е забелязана още една плаваща мина
На мястото са изпратени водолазни екипи, особено с оглед на това, че наблизо е забелязана още една плаваща мина

На мястото са изпратени водолазни екипи, особено с оглед на това, че наблизо е забелязана още една плаваща мина

Експлозия избухна тази сутрин в района на кея в румънския черноморски курорт Костинещи, съобщи Аджерпрес. Агенцията уточнява, че няма жертви при взрива.

Смята се, че се е взривила руска морска мина, каза говорителят на румънските военноморски сили полковник Корнелиу Павел, цитиран от телевизия Диджи24, предадоха ДПА и БТА.

На мястото са изпратени водолазни екипи, особено с оглед на това, че наблизо е забелязана още една плаваща мина, каза Павел.

Според властите експлозията е станала във водата на кей близо до хотел. Очевидци казват, че са чули силен взрив, последван от черен дим.

От началото на руската инвазия в Украйна досега румънските военноморски сили са обезвредили 5 руски мини в Черно море.

Костинещи е популярна туристическа дестинация на румънския бряг на Черно море.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    мини?!? руски?!?
    Че нали допреди два-три месеца такива мини бяха украински, откъснали се от котвите си край Одеса?!? Сега що обърнахте палачинката?!?
  • -9
    3
    Аман
    от руски гниещи миризливки - 1 и 2, дано майките ви още ви припознават!
  • 9
    2
    руски мини?!?
    Пак ли нескопосна пропаганда?!? Мините са украински и са предназначени да осуетят руски десант откъм морето. Украйна отдавна няма кораби във своите ВМС, пък и да са заплаха за руснаците!
  • 10
    1
    Селянин
    Нормалните украинци Мълчаха когато платени провокатори им организираха и провеждаха Майдана. Мълчаха, когато избиваха собственното им население в Донбас и Луганск. Мълчаха, когато съмнителни елементи им изкупиха заводите и земята на безценица. Мълчаха, когато ги принудиха да се бият с довчерашния си брат. Една огромна част от тях Мълчат сега завинаги. "Тебе думам дъще, сещай се снахо!"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари