Монтират камери по кръстовищата в Русе

0
Система за видеонаблюдение с оптична връзка ще контролира трафика и спазването на правилата
Система за видеонаблюдение с оптична връзка ще контролира трафика и спазването на правилата

Система за видеонаблюдение с оптична връзка ще контролира трафика и спазването на правилата на 15 възлови кръстовища в Русе. От скоро започна и монтирането на камерите, които ще са свързани с КАТ.

Системата се изгражда по проекта за интегриран градски транспорт. Чрез нея ще се регистрират нарушенията и ще се налагат санкции за тях. Припомняме, че това стана ясно на общинска сесия през ноември миналата година. По повод изказване на съветника Пенчо Милков, че в града масово се кара с превишена скорост и не се спазват правилата, кметът Пламен Стоилов обясни за проекта.

По него е изграден Център за управление на трафика и вече се поставят камери на някои кръстовища, забелязаха граждани. Служителите, които ще работят в центъра би трябвало вече да са преминали необходимото обучение, както беше предвидено.

В Центъра за управление ще постъпват в реално време данните от камерите и GPS-ите на автобуси и тролеи. Предвиждаше се камерите да се поставят на 15 възлови кръстовища в града, като най-наситени са тези по бул. "Цар Освободител".

Техническите параметри на проекта предвиждат също в реално време да се контролират светофарите, така че да се дава предимство на градския транспорт и така да се избегнат задръствания. Камерите ще предават в реално време в КАТ и така органите на МВР ще могат веднага да реагират ако има произшествие.

Сървър ще прави неограничен архив на случващото се по русенските улици. "Камерите няма да решат въпроса с безобразното шофиране", заяви още през ноември Пламен Стоилов. Той посочи, че единствен резултат в тази посока дават повдигнатите пешеходни пътеки и кръстовища и обеща такива да бъдат изградени на най-критичните участъци в града.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари