Монтираха 55 нови камери в Парка на възрожденците

5

Видеоустройствата са с висока резолюция и вградена технология за цветна картина при пълна тъмнина

Продължава надграждането на видеонаблюдението на територията на община Русе​. 55 нови камери са монтирани в Парка на Възрожденците, по ул. „Александровска“, на детски площадки и в детски градини.

Нова модерна техника за видеонаблюдение е монтирана в Парка на Възрожденците, като денонощният контрол на района е подсигурен с 16 нови видеокамери от висок клас. Шест детски площадки на територията на града също са подсигурени с общо 12 устройства за видеонаблюдение, като на още 5 предстои монтирането на камери.

Подменени са и 25 остарели камери по ул. „Александровска“ в района от пл. „Хан Кубрат“ (Цигуларчето) до Регионалния исторически музей. Техника за видеонаблюдение е поставена и в детските градини в с. Басарбово и в кв. Долапите.

Видеоустройствата са с висока резолюция и вградена технология за цветна картина при пълна тъмнина, което ще повиши капацитета на системата за денонощен видеоконтрол относно опазването на обекти и обществения ред и сигурност.

Общинският център за видеонаблюдение продължава да разширява обхвата си, като е предвидено поетапно да бъдат включени и всички устройства за денонощен контрол, разположени в населените места в община Русе. До този момент са присъединени всички камери в Долапите и Средна кула, както и в гр. Мартен.

Системата за видеонаблюдение разполага вече с над 1150 камери, поставени на ключови обществени места, детски и спортни площадки, училища и главни пътни участъци. Тя спомага и за превенция срещу вандализъм на общинско имущество и инфраструктура, установяване на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци и др., както и за своевременно подаване на информация към органите на МВР за разкриване на извършители на криминални деяния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    deepfake
    От камери с лицево разпознаване има полза само във гъсто населени и строго контролирани места , например затворите. За тотален контрол без съгласието на контролираните единици . Кой разбрал - разбрал.
  • 2
    3
    очевидец
    Никой не гледа по тези камери. Само гаргите могат да плашат с тях. Градът е разграден двор.
  • 5
    2
    русенец
    Колко човека гледат в мониторите на тези почти 1200 камери, че да могат да предотвратят каквото и да е? 2? 4? Защото преди време един човечец се самозапали пред камера на общината, като се е подготвял над 2 часа за това, гледащите в мониторите не са реагирали. На всеки меткър да засадите камера, ако няма хора пред мониторите, полза от това никаква, освен за този, който продава и монтира камерите, както и за общинарят, който получава бакшиш от фирмата.:)
  • 6
    1
    Американското пазарче
    Двете снимки са от там, а не се соменава. То хубаво, че има камери, но да бяха сложили и малко повече пейки. Сега я има 6-7 в цялото пространство, я не. В хубаво време няма къде да седнат работещи в обедната си почивка или майки с деца. Дано това не е краят на обновяването, защо в никакъв случай това не е завършен вид. Да не говорим, че градинката от край време е сборище на клошари с всичката им мръсотия, но за съжаление срещу тази напаст нищо не може да се направи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари