Монголски учен изнася лекция за КОВИД-19 в Русенския университет

1
Проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж ще изнесе лекция, посветена на монголската традиционна медицина
Проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж ще изнесе лекция, посветена на монголската традиционна медицина Снимка: Медика / архив

Проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж ще изнесе лекция, посветена на монголската традиционна медицина

Днес, от 11:00 часа, в зала 2.101 на втори корпус на Русенския университет ще се проведе лекция, свързана с използването на монголската традиционна медицина при лечението на Ковид-19, съобщиха от учебното заведение. Лекцията ще изнесе видният монголски учен проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж, директор на Медицинския и обучителен център по монголска традиционна медицина „Манба Датсан“ в Улан Батор и ректор Университета за традиционна монголска медицина „Otoch Manramba“.

След лекцията ще бъде проведена церемония по удостояване на проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Русенския университет.

През месец май 2017 г. по време на посещение на представители на Лечебни заведения „Медика“ в Университета по традиционна монголска медицина в Улан Батор – Монголия, е изготвен тристранен договор между Русенския университет „Ангел Кънчев“, Университета по традиционна монголска медицина „Otoch Manramba“ и Лечебни заведения „Медика”. Въз основа на договора е изградено трайно и дългосрочно сътрудничество между трите страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Йей...йеййй еееее
    Ей забравихте главният гуру той защо го няма до верноподанника си,да къде е Хамбо Лама Пламба Нунамба Бяланга? Той как не в научните Ламски среди като един духовен и полянски водач на всички възкресени от него и пребъднали за вечно здраве па макар и финансово да е то? Да не е станал от Лама,Ламя?
  • 7
    7
    Доктор Хонорис Монголис
    Хвала ти за коментара,коментар номер 5. С Мамба Беланга изби рибата :-)) :-)) :-)) :-))) Тук на маса се хилят вече два часа. 😁😁😁😁😁😁😁🤣🤣🤣😭😭😭😭😭😭😭😭😊😊😊😊😊😌😌😌😌😌😌😌😂😂😂🤣😭😭😭😭😭😏😏😏😏😌😌😌
  • 10
    6
    Бивш
    Боже Господи ,какво ли още ще дочакаме от Павликени ! Тоя човек ни направи за смях пред цяла Европа !
  • 13
    5
    Поредното постижение
    Очаква се в следващите месеци Монголският университет за традиционна медицина в израз на добра воля и признание да удостои със званието доктор хонорис кауза феноменалния капацитет на тракторните науки и мулти азиатски и на междугалактическото пространство доктор хонорис кауза с транскрипция на името му при процедурата на Лама Ристамба Мамба Беланга. Събитието ще бъде оповестено по цялото земно кълбо и в междугалактическото академично пространство, където е много известен и почитан. Хвала му!
  • 13
    4
    Хечо
    И сега пътят на медицинската наука и практика според едни двама самозабравили се накъде е? Към Монголия или към страни като Германия, Франция, Австрия и др., където българи с тежки заболявания ходят да се лекуват?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари