МОН: Помогнете на учителите, вместо да ги обвинявате за агресията между деца

0
Неоснователно се хвърля кал върху цяло едно съсловие, от чийто професионализъм и всеотдайност в много голяма степен зависи бъдещето на нацията, заявиха от образователното министерство
Неоснователно се хвърля кал върху цяло едно съсловие, от чийто професионализъм и всеотдайност в много голяма степен зависи бъдещето на нацията, заявиха от образователното министерство

Неоснователно се хвърля кал върху цяло едно съсловие, от чийто професионализъм и всеотдайност в много голяма степен зависи бъдещето на нацията

Министерството на образованието излезе с остра позиция по повод думите на координатора на Националния център за безопасен интернет Георги Апостолов, че "учителите са най-масовите разпространители на клипове с агресия между деца".

Апостолов каза това вчера по време на заседание на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, посветено на зачестилите случаи на насилие от и над деца и показването на такива кадри в социалните мрежи.

"Помогнете на учителите, вместо да ги обвинявате за агресията между деца. Педагозите полагат всекидневни усилия да ограничат агресията сред учениците, както и да минимизират негативните последици от агресивното поведение и недостатъчно доброто възпитание на част от тях" - пише в позицията на Просветното министерство.

Оттам изтъкват, че нерядко самите преподаватели стават обект на вербална, дори физическа агресия от страна на ученици и родители. Ето защо Министерството на образованието и науката категорично отхвърля опитите педагозите да бъдат обвинявани в популяризиране на прояви на агресия, направени вчера пред Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежка и спорта, посочват от МОН.

Оттам смятат, че твърдението, че учителите са най-масовите разпространители на клипове с агресия между деца, без да бъде подкрепено от конкретни доказателства, е безотговорно и вредно.

То напълно неоснователно хвърля кал върху цяло едно съсловие, от чийто професионализъм и всеотдайност в много голяма степен зависи бъдещето на нацията, допълват от Образователното министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари