Момче с аутизъм носи несломим дух

4
Божидар е на 16 години и вече има няколко отличия със своя каяк
Божидар е на 16 години и вече има няколко отличия със своя каяк Снимка: Bulgaria On Air/ стоп кадър

Божидар е на 16 години и вече има няколко отличия със своя каяк

Дете с аутизъм си търси треньор по гребане. Божидар е на 16 години и вече има няколко отличия със своя каяк, но сега тренира сам и се нуждае от някой, който да го подготви и да го наставлява, предава Bulgaria On Air.

Божидар започва уроците по гребане с каяк като терапия и забавление. Впоследствие научава техниката и тънкостите на гребането, а всяка година трупа постижения.

"Моите цели са да взема медал и да стана олимпийски шампион. Тренирам. Трудя се. Трупам сили, за да бъда по-добър", сподели момчето.

Гребането поддържа Божидар активен, а комуникацията му с околните се подобрява. Но за да може да преследва първите места, му е нужен треньор, който да бъде с него във водата и да го напътства.

Божидар се нуждае и от гребен тренажор, с който да тренира в студените зимни дни.

"Тези деца водят определен начин на живот. Те имат изградени навици. В случая при нас е спортът. И всъщност той е примерът, че нещата са възможни. Това, което го е постигнал, е пример, че нещата са възможни и трябва да се продължи в тази посока", каза бащата на Божидар - Васил Гроздев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    2
    Браво
    Ето,това се казва успех!!!Бъди здрав и постигай своите мечти!!!Нека много така наречени"мъже" да вземат пример от теб!!!
  • 9
    1
    успех
    успех
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари