Момче опита да се самоубие с „Би-58“

0
В два часа след полунощ в събота момчето било прието със световъртеж и причерняване
В два часа след полунощ в събота момчето било прието със световъртеж и причерняване

15-годишно момче от пазарджишко село се е опитало да се самоубие, като е изпило половин шише разреден препарат за растителна защита „Би-58“ и само бързата намеса на лекарите в местната болница го е спасила от фаталния край.

Деветокласникът посегнал на живота си заради силно разочарование от приятелка, с която се скарали в социалната мрежа „Фейсбук“ и той решил да се нагълта с отровата, пише Монитор

Сам намерил препарата, сипал си половин бутилка и го разредил с вода, след което пил няколко пъти от смъртоносния „коктейл“. Когато започнало да му прилошава, той се изплашил и казал на родителите си какво е пил и те по спешност го откарали в областната болница в Пазарджик.

В два часа след полунощ в събота момчето било прието със световъртеж и причерняване, както и обилни повръщания в Спешното отделение на местната държавна болница, откъдето го настанили в Интензивния сектор на Второ детско отделение и направили спешно консултация с токсиколога на здравното заведение, който го прегледал и предписал лечение.

Тинейджърът бил контактен и адекватен и в момента му се правят различни изследвания, както и за състоянието на черния дроб вследствие на погълнатото количество отрова. Животът му вече е вън от опасност, но момчето ще остане в здравното заведение под лекарско наблюдение, докато не премине лечението и назначените лабораторни изследвания.

Според лекарите спасило го е това, че е разредил препарата и не е погълнало цялото количество от него. В противен случай е щяло да се случи непоправимото. Това е вик за помощ, вик за внимание и сигнал, че има проблеми с обкръжаващата го среда, коментира  психологът на болницата Елена Станчева, която работи с детето и предстои да му бъде направена втора консултация.

Тази автоагресия не бива да се неглижира, подчерта психоложката, която работи към Здравно-консултативния център за майчино и детско здраве. Момчето е изключително интелигентно и свръхемоционално, пише стихове, председател е на ученическия парламент в гимназията, в която учи и живее в много добро и възпитано семейство.

Проблемът обаче идва от липсата на реални връзки и Интернет-общуването, където повечето млади хора си разменят мисли и реплики, невинаги добронамерени и позитивни и по-чувствителните тинейджъри реагират емоционално на подобни писания. Всеки месец за лечение постъпват поне по трима - четирима тийнейджъри, натровени от алкохол или лекарства.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари