Момче изчезна в ледените води на река Марица

0

Момче и момиче паднаха в река Марица в Пловдив.

Инцидентът е станал малко след 18:00 ч. в района на Гребната база, предаде Traffic News.

Според очевидец, момичето е излязло само от реката, защото е било по-близо до брега. Пристигналата на мястото линейка е закарала момичето в болница. Момчето обаче все още не е изплувало и в момента полицаи и служители на Гражданска сигурност го търсят.

Момичето е на 19 години, а момчето - на 17. Двойка са. Намирали се във водата, било плитко и изведнъж станало дълбоко. Имало студено течение, момчето се паникьосало и глътнало вода, а течението го завлякло.

На мястото има пожарна и линейка, а периметърът около мястото на инцидента е отцепен. В реката бе спусната и спасителна лодка, която ще търси момчето.

"Аз не се паникьосах. Опитах да му подам кол, но той не успя да го хване, водата го завлече". Това е казала 19-годишната Десислава пред свои приятели след инцидента, при който тя и нейния приятел - 17-годишният Петър бяха завлечени от водите на река Марица. Момичето успяло да се хване за клоните на дърво и да се измъкне, Петър обаче не успял.

В момента момичето е в шок и дава показания в Районното управление на полицията.

Същевременно търсенето на Петър продължава. Още една пожарна е пристигнала на мястото на инцидента, който стана в района на Гребната база в Пловдив. В търсенето на ученика се включва и дрон, с който ще бъде огледана реката от високо. Така спасителите се надяват да открият момчето.

Продължават огледите и от мостовете на реката из целия град. Приятели на младата двойка също помагат за търсенето на Петър. Същото правят и други пловдивчани, които оглеждат реката в търсене на момчето.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари