Молдовското правителство подаде оставка

0
Тя е следствие на поредицата от кризи, обхванали малката държава, откакто миналата година започна руската инвазия
Тя е следствие на поредицата от кризи, обхванали малката държава, откакто миналата година започна руската инвазия Снимка: EPA-EFE / Olivier Hoslet

Тя е следствие на поредицата от кризи, обхванали малката държава, откакто миналата година започна руската инвазия

Молдовският премиер Наталия Гаврилица обяви днес, че правителството ѝ подава оставка, предадоха световните агенции.

Тази оставка е следствие на поредицата от кризи, обхванали малката държава, откакто миналата година започна руската инвазия в съседна Украйна, отбелязва Асошиейтед прес, предава БТА.

Гаврилица каза на пресконференция, че "е дошло време да обяви своята оставка" и добави, че никой не е очаквал правителството ѝ, съставено през лятото на 2021 г., "да успее да се справи с толкова много кризи, предизвикани от руската агресия в Украйна".

Управлението на Гаврилица беше белязано от дълга поредица от проблеми. Те включваха остра енергийна криза, галопираща инфлация и няколко тревожни инцидента, като навлизане във въздушното пространство на Молдова на руски ракети, изстреляни срещу Украйна.

Новото правителство ще бъде номинирано от президента Мая Санду, но е необходимо да бъде одобрено от 101-местния парламент на Молдова, посочва АП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Към 3:
    Що, бе, даскале, като голям го извадиха и се отделиха от СССР, молдовците по-богати ли станаха или само Бьоф Строганов и черен хайвер ядат ? Айде, да ви пичката лелина еб@, философи дървени!
  • -4
    3
    daskal
    До 2 - Да, бе! Егати тъпаците! Вместо да се съюзят с Русия и да я разширяват за доброто на всички европейци. Да видят германците, нидерландците, датчаните, французите и другите несретници какво е стандарт на живот!
  • 8
    2
    Струва ми се, че...
    Вие сте следващите след усрайна, да знаете! Благодарете на вашата Мая и американските ви „приятели“!
  • 10
    1
    Може с политици
    да им помогнем на молдованците. Ние поне ги имаме в изобилие , разбират политиката перфектно и не са корумпирани !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари