Молът в Русе отваря врати

10
На територията на търговския център ще бъдат допускани само хора без видими симптоми на респираторно заболяване
На територията на търговския център ще бъдат допускани само хора без видими симптоми на респираторно заболяване

Мол Русе отваря врати от утре, 18 май, при мерки за безопасност, след като здравният министър разреши функционирането на търговските центрове

Остават затворени закритите търговски площи на заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито. Изключение са заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Мол Русе ще работи със стандартно работно време от 10:30 до 19:30 часа всеки ден, а супермаркет ЕДЕА, аптека Субра и дрогерия DM ще продължат да работят без промяна в началния час на работното си време, както следва:

– за супермаркет ЕДЕА – от 08:30 ч. до 20:00 ч.;

– за аптека Субра – от 08:30 ч. до 19.00 ч.;

– за дрогерия DM – от 10:00 ч. до 19:00 ч.;

На територията на търговския център ще бъдат допускани само хора без видими симптоми на респираторно заболяване, които имат поставена защитна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.),. Предпазното средство трябва се носи през цялото време, докато посетителите са на територията на мола. Всички ще дезинфекцират ръцете си на входовете, като охраната и служителите ще следят за недопускане на струпването на хора и спазването на социална дистанция от 1,5 метра.

 

Във времето от 08.30 до 10.30 часа в супермаркета и аптеката ще се допускат само лица на възраст над 60 (шестдесет) години!

Киното остава затворено

Cinema City обяви, че при ограниченията от 30 процента пълняемост на салоните не е оправдано финансово да отвори обектите си. Другата причина е, че няма потвърдени премиерни дати за предстоящите блокбъстър заглавия, и компанията смята, че няма смисъл да отваря, без да има устойчив поток от нови филми. Когато датите за премиерите на големите филми бъдат обявени, информацията за отваряне на киносалоните ще бъде актуализирана своевременно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари