"Модернизираните" детски площадки в Русе 6 месеца по-късно

0

Така изглеждат обновените и модернизирани детски площадки в Русе, половин година след изграждането им.

Трудно може да се говори за качество и за целесъобразност на построените детски съоръжения. Възмутени родители с носталгия си припомнят времената, когато всяко изделие бе изработено масивно и здраво. Дъските, които служат за сядане са така обработени, че чеповете от дървесината са поддали и са се строшили. "Клатушката" пък е изработена от материал наподобяващ гибсокартон, пише "Обзървър Русе".

Предвид качеството на материалите и изработката на съоръженията е трудно обяснимо как фирмата изпълнител е успяла да спечели обществената поръчка, която е на обща стойност 500 000 лв. за общо 40-те детски площадки града.

Фирмата изпълнител е небезизвестната "Ас-строй", която е пряк наследник на "Асто метал". Фирма, която се занимава с производство на детски съоръжения, блиндирани врати, сейфове, пейки, кошчета за смет и т.н.

Като собственик на фирма "Асто метал" русенци припознават известният бизнесмен Асен Генов.

Освен като мастит предприемач, Асен Генов е познат и със заигравките си на политическата сцена. Бивш последовател на Жорж Ганчев в неговия БББ (Български бизнес блок), г-н Генов се оказва една от водещите фигури при ликвидацията на бившето общинско предприятие "Русе - Общински автотранспорт" (ЕГГЕД), което през 1998-1999 год. е било ощетено с над 97 милиона стари лева.

Бившият управител на предприятието тогава г-н Атанас Марков, е сключвал неизгодни договори за доставка на горива, резервни части, ремонти, наеми. Сред фирмите, в които са източени средства е била и "Асто метал", собственост на русенският лидер на Българския бизнес блок (БББ) Асен Генов, пише още "Обзървър - Русе". Неправомерните разходи са били направени, въпреки че "Русе - Общински автотранспорт", е дължал над 2 милиарда стари лева на доставчици. Според ревизионния акт, починалият вече бивш русенски кмет Димитър Калчев, е трябвало да предяви иск към управителя Атанас Марков, а не само да го освободи от длъжност. Материалите от финансовата ревизия, която е била извършена, са били предадени на прокуратурата още през лятото на 1999 година, но и досега развитие по случая липсва.

Източник: Обзървър - Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари