Многодетно семейство бедства без ток и вода в Созополско

0
Благотворителен базар набира средства за тях
Благотворителен базар набира средства за тях

Само преди 10 дни Димитрина ражда петото си дете, което е недоносено

Многодетно семейство бедства без ток и вода в созополското село Равна гора, разказва bTV. Апел за помощ в социалните мрежи задейства доброволци и институциите.

През лятото Димитрина Михайлова напуска бащата на по-малките си деца и се връща да живее при майка си. Всички обитават една стая в порутена постройка.

"Нищо няма – ни ток, ни вода, от бурилото пълня от тази чешма, че пера на децата дрехите", разказа тя.

"Децата всички се събират там на едно легло да не замръзват, защото е много студено. С тези деца колко пъти съм плакала, колко пъти прося по едно пакетче брашно за 1 лев по един хляб – представяте ли си как се гледат тези деца“, каза бабата на децата Лиляна Михайлова.

Секретарката на читалището Иванка Бинчева в селото подема кампания за помощ.

"Живеят много мизерно, те нямат с какво да се хранят“, каза тя.

Благотворителен базар набира средства за семейството, от общината са осигурени дърва за огрев. От Отдел "Закрила на детето" в Созопол обясниха за bTV, че липса на адресна регистрация е затруднила осигуряването на помощ.

"Това е обвързано с избор на личен лекар, изследвания за детска градина и записване в детско заведение. Вече всичко това е направено, очакваме след новата година двете деца -петгодишното и четиригодишното да тръгнат на детска градина", обясни началникът на отдел „Закрила на детето“ – Созопол Иванка Глухчева.

Само преди 10 дни Димитрина ражда петото си дете, което е недоносено.

"В болница е, в добро здравословно състояние, работим в посока да го върнем в семейството. Ако това не се случи, ще бъде детето настанено в приемно семейство", добавя Глухчева.

За да не ѝ бъде отнето детето, 33-годишната майка се надява да получи работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    8
    Az
    Равносметка: от този етнос деца раждат деца(жива педофилия) и раждане без отговорност какво ще ядат и облекат чаветата. Резултата е малоумна паплач, която виси на врата на държавата. Къде си Държаво???
  • 9
    7
    Работеща
    Вие съвсем ли станахте коне с капаци, че ще събирате средства за тия паразити. Не виждате ли, че вече цялата държава работи за тях и ги обгрижва - получават всички видове помощи, телкове и социални придобивки. Защо е това мълосърдие към някой, който няма да го оцени, защото счита, че обществото е длъжно? Циганската наглост е безкрайна, точно колкото е и тяхната безполезност. Циганите имат само права в тази държава, а задълженията са за нас, от които искате средства за същите тези плевели. И накрая, защо приоритет да е животноподобния циганин, след като има толкова много самотни възрастни хора, работили цял живот за страната ни
  • 11
    6
    Айде – брак шинди!
    През хуя ми е, че оттатък за мръсните мангали! Циганинът си е циганин! Да ходят да хленчат за пари пред американското посолство! Достатъчно бедстващи БЪЛГАРСКИ деца и възрастни хора има в тази държава! На тях трябва да се помага, не на тия примати, родили по десет копелета от единадесет различни гьотферена! Да беше я стискала тая путка малко, не да се чекне на всеки срещнат!
  • 9
    5
    да
    Да бедстват мангалите, ебал съм ги в животните гадни.
  • 12
    4
    мхм
    Много пенсионери дали живота и труда си за тая държава също бедстват !!! Колко дена трудов стаж имат тези примати ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари