Много недомислици при строежа на Северната тангента

0
Редица проблеми и недосмислици провокираха недоволство в жители на четири квартала
Редица проблеми и недосмислици провокираха недоволство в жители на четири квартала

Редица проблеми и недосмислици провокираха недоволство в жители на четири квартала, които са откъснати от столицата, заради строежа на Северната скоростна тангента.

Хората живеещи в "Нови Искър", "Бенковски", "Илиянци" и "Требич" не могат да стигнат до скоростния път, тъй като липсват изградени улици, съобщава bTV. 

Старите улици са премахнати още през 2012 г., когато започва изграждането на проекта, но нови няма. Въпреки, че се намират само на 50 метра от тангентата, жителите на "Бенковски" могат да стигнат до нея по два начина - като изминат 10 км, другият път е 7 км. 

Потърпевшите сигнализират, че на картите има няколко несъществуващи улици, които всъщност представляват площи с трева, бъз и храсти.

Жителите от околностите се оплакват още, че един от подлезите на тангентата, през който в момента се преминава, наполовина е зает от неотчужден имот. Част от подлезите са пълни с вода, а с изхвърлената пръст от строежа, са затрупани близки имоти. 

Междувременно шофьорите, слизащи от скоростния път, трябва да преминат по един черен път и подлез, пълен с вода, за "Требич". Той обаче се оказва прекалено тесен за тирове и тежкотоварни автомобили. 

След недоволството на жителите и няколко публикации в медиите, Министерски съвет отпусна допълнителни 1,5 млн. лв. за изграждане на улици. Според протестиращите тази сума е недостатъчна. Те ще продължат с протестите ако улиците за връзка не се изградят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари