Младо русенско дарование завладя сцената в Казахстан

3
Дария Стефанова от Вокална група „Приста“ спечели първо място на международен конкурс за детско творчество
Дария Стефанова от Вокална група „Приста“ спечели първо място на международен конкурс за детско творчество Снимка: ОМД - Русе

Дария Стефанова от Вокална група „Приста“ спечели първо място на международен конкурс за детско творчество

Дария Стефанова от Вокална група „Приста“ към Общински младежки дом Русе, с ръководител Доротея Бальовска, спечели първо място на XXV юбилеен Международен конкурс на детското творчество “Бозторгай”.

Събитието се проведе в периода 1-6 юни в Алмати, Казахстан. Дария се състезава в най-многобройната възрастова група при поп вокалистите и съгласно регламента изпълни две песни – българска и чужда по избор. Високият брой точки от двете изпълнения, дадени от международното жури, я нареди на първо място заедно с представителка на Казахстан. Международният конкурс “Бозторгай“ е най-престижният конкурс за детско творчество в Казахстан, който по традиция привлича млади таланти от много страни на Азия и Европа. Провежда се в няколко направления – поп-вокал, танцово изкуство, народно пеене и народни инструменти. Тази година участниците бяха около 1200 души от Армения, България, Киргизстан, Китай, Литва, Русия, Таджикистан, Узбекистан и от всички области на Казахстан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари