Млади русенски художници спечелиха призови места на конкурс в Португалия

0

Форумът бе проведен в град Евора, като бе издаден и отпечатан каталог на конкурса с участващите творби.

Младите художници от Школата по изобразителни изкуства към Общинския детски център за култура и изкуство – Русе с ръководител Маргарита Хрисандова се включиха в 23-ата Международна среща за юношеско изобразително изкуство „Evora 2023“. Форумът бе проведен в град Евора, Португалия, като бе издаден и отпечатан каталог на конкурса с участващите творби.

Младите таланти имаха творческата свобода да рисуват птици от семейство Anatidae /патици, гъски, лебеди и др./, като техниките бяха избираеми. Жури, от изявени художници определи наградените участници. От Школата по изобразителни изкуства това са Асена Арифова, Виктор Петров и Светлозара Пенчева, които са отличени с Първа награда - диплом „Златен клас за заслуги“. Втора награда - „Сребърен клас за заслуги“, получиха Габриела Иванова, Петя Димитрова, Теа Трендафилова и Хелин Сюлейманова. Художничката Маргарита Хрисандова получи диплом за участие на ръководител на много талантлива група.

Конкурсът има за цел срещата на различни култури, поддържане на артдиалога, развиване на културния прогрес на Евора и пробуждането и развитието на артистичните способности у децата и младежите от различни страни по света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари